Clicky

Paginated reports beschikbaar voor Power BI Pro licensie

door | nov 21, 2022 | Nieuws

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Paginated Reports beschikbaar wordt voor Power BI Pro licenties. De functie wordt komende weken uitgerold. Eind 2022 is het beschikbaar voor alle Power BI Pro licenties. Voorheen was de tool alleen beschikbaar binnen de Premium licenties.

Wat zijn paginated reports?

Paginated reports zijn letterlijk gepagineerde rapportages. De bladzijdes worden opgemaakt in tabellen en helemaal gericht op de mogelijkheid om af te drukken. Het past dus altijd op de pagina’s. Het rapport kan uit vele pagina’s bestaan.
Hoe het rapport wordt opmaakt is helemaal aan jou. Vanaf scratch worden de benodigde elementen, afbeeldingen, teksten en parameters geplaatst.
Aansluiten op diverse gegevensbronnen is net als binnen Power BI geen probleem. Een greep uit mogelijke bronnen:
– Azure SQL Database and Azure Synapse Analytics (via Basic and oAuth)
– Azure Analysis Services (via SSO)
– SQL Server via a gateway
– Power BI datasets
– Oracle
– Teradata

Report builder

Het rapport wordt gebouwd in de Power BI Report Builder. Niet te verwarren met Power BI Desktop! Vanuit de report builder wordt het gemaakte report gepubliceerd naar de BI service omgeving. Het rapport staat vervolgens in hetzelfde overzicht als de dashboards en rapporten.

Toepassingen binnen jouw bedrijf

Paginated reports kunnen breed ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van facturatie, cleaning overzichten, chauffeurslijsten etc.

Paginated

Het is mogelijk om een mailabonnement af te sluiten op het report net zoals dat mogelijk is op een dashboard of rapportage. De gebruiker krijgt wekelijks, dagelijks of per uur een mail inclusief bijlage in gewenst format.
Exporteren van de rapportage is mogelijk in de volgende formats:
– Microsoft Excel, Word en Powerpoint
– PDF
– CSV
– XML
– MHTML

Werken jullie met SQL server? En hebben rapportages jullie de rapportages gebouwd in SQL server reporting services? Dan is het mogelijk om deze rapporten te migreren naar Power BI doormiddel van een tool die Microsoft heeft ontworpen.

Met deze nieuwe mogelijkheid binnen de veel gebruikte Pro Licentie is data driven logistics en automatisering van processen weer een stap dichterbij.

Welke toepassing zie jij voor jouw bedrijf?

 

Contact

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan contact op. Telefoon 06 23 98 06 61 of e-mail Femke@focussupport.nl.

Het contactformulier gebruiken mag natuurlijk ook. Tot ziens!