Clicky

Paginated reports beschikbaar voor Power BI Pro licensie

door | nov 21, 2022 | Nieuws

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Paginated Reports beschikbaar wordt voor Power BI Pro licensies. De functie wordt komende weken uitgerold. Eind 2022 is het beschikbaar voor alle Power BI Pro licenties. Voorheen was de tool alleen beschikbaar voor de Premium licensies.

Wat zijn paginated reports?

Paginated reports zijn letterlijk gepagineerde rapportages. De bladzijdes worden opgemaakt in tabellen en waardoor ze altijd goed op de pagina’s passen. Het rapport kan uit vele pagina’s bestaan.
Hoe het wordt rapport opmaakt is helemaal aan jou.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende gegevensbronnen zoals de Power BI gegevenssets of de SQL server.

Het rapport zelf wordt gebouwd in de tool Power BI Report Builder. Van daaruit kan het gepubliceerd worden naar de BI service omgeving. Het rapport zal zichtbaar zijn net zoals de rapportages en dashboards.

De toepassing van paginated reports is breed. Denk bijvoorbeeld aan facturatie, of dagelijks terugkerende lijsten.
Het is mogelijk om een mailabonnement af te sluiten op het report net zoals je kunt doen op dashboard of rapportages. De gebruikers krijgen wekelijks, dagelijks of per uur een mail met een pdf met de uitvoer in de bijlage.

Met deze nieuwe mogelijkheid is data driven logistics en automatisering van processen een stap dichterbij.

Welke toepassing zie jij voor jouw bedrijf?

 

Contact

Wil je contact opnemen met FoCus Support naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op via telefoon 06 23 98 06 61 of e-mail Femke@focussupport.nl.

Het contactformulier gebruiken mag natuurlijk ook. Tot ziens!