Clicky

Optimaliseren en automatiseren biedt oplossingen

door | dec 5, 2022 | Nieuws

En toen was het alweer december. Aan de tariefafspraken voor 2023 wordt de laatste hand gelegd en de plannen voor 2023 worden afgerond. Wat staat er op jullie lijstje met doelen? Misschien wordt de lang gekoesterde wens voor een nieuw systeem werkelijkheid of wordt de data eens flink onder handen genomen? Maar eigenlijk is er ook nog wel wat werk aan de winkel met de interne processen?

Het personeelsbestand is mogelijk nog een zorgenpuntje. Waar haal je de extra mensen vandaan in deze krapte? Maar zijn de extra mensen wel noodzakelijk? Of zou het op een andere manier opgelost kunnen worden? Optimaliseren en automatiseren biedt zeer waarschijnlijk de oplossing.

Prioriteiten stellen

Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Juist bij interne processen blijft vaak veel geld liggen. Dit kan zijn omdat er een stuk kennis ontbreekt, maar ook het niet bekend zijn met mogelijkheden.

Taken die handmatig worden uitgevoerd in Excel en relatief eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden door middel van Power Query bijvoorbeeld. Of het handmatig invoeren van documenten terwijl hier tools voor beschikbaar zijn.

Handmatig of automatisch?

Bereken jij de dieseltoeslag wekelijks of maandelijks handmatig? En hoe worden de werklijsten gemaakt? Of de performance reports van klanten?
Buiten dat het tijd bij de werknemers oplevert, verminderd het ook de foutgevoeligheid. De handelingen worden eenmalig ingericht en Excel of Power BI doet de rest.

En nu?

Ben jij benieuwd wat er voor jullie mogelijk is? En waar een stukje rust gecreëerd kan worden door automatisering? Ik kijk graag met je mee om te zien waar er voor jullie kansen liggen. Dit kan nog in december zodat jullie in januari al de vruchten kunnen plukken!

Contact

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan contact op. Telefoon 06 23 98 06 61 of e-mail Femke@focussupport.nl.

Het contactformulier gebruiken mag natuurlijk ook. Tot ziens!